مدیریت آب و پساب و بحران کرونا |
کد مقاله : 1391-IWWA |
نویسندگان |
الناز زهتاب لطفی1، علی رستمی ایرانق *2، محمدرضا فخری هروی3، پرویز عباسی4 1دانشگاه شهید مدنی 2کارشناس کنترل کیفی 3مدیر دفتر مطالعات و بررسی های فنی فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی 4معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی |
چکیده مقاله |
افزایش ایمنی منابع آب در خصوص جلوگیری از آلودگی و مبارزه با انواع پاندمی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. می توان گفت در کشورهای در حال توسعه ایمنی منابع آب در معرض تهدید های زیادی بوده و ریسک های مختلف در حال افزایش است. کرونا ویروس که باعث ایجاد بیماری کویید 19 می شود، تا کنون در آب آشامیدنی کلردارمشاهده نشده است. اگر چه مدفوع انسانی به عنوان عامل ایجاد بیماری کووید 19 در آب شناخته شده است، اما بر اساس رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی (WHO)ریسک انتقال این بیماری از مدفوع انسانی بسیار کم است. روشهای گند زدایی و فیلتراسیون مورد استفاده در بسیاری از سیستم های تصفیه آب و فاضلاب می تواند ویروس کرونا را غیر فعال کند یا از بین ببرد. اما در خصوص چاههای شخصی و همچنین چاههای که به طور مستقیم و بدون کلر زنی مناسب به مصرف شرب می رسد ریسک هایی وجود دارد. در این مقاله تلاش براین است که آخرین اطلاعات در خصوص ویروس کرونا در مورد آب و فاضلاب بررسی شده و نتایج آن جهت استفاده در صنعت آب و فاضلاب مورد استفاده قرار گیرد. |
کلیدواژه ها |
ویروس کرونا، آب، پساب، ایمنی آب |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |