مدیریت پساب اسمز معکوس شهر زاهدان با تأکید بر آلودگی محیط زیست و مشکل بهداشتی
کد مقاله : 1349-IWWA (R1)
نویسندگان:
امیر علی سالاری *1، فردوس کردمصطفی پور2
1رئیس اداره کنترل کیفی / شرکت اب و فاضلاب سیستان و بلوچستان
21- استاد گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان- ایران
چکیده مقاله:
زمینه وهدف: در قرن اخیر حفظ محیط زیست مورد توجه زیادی قرار گرفته است. در حال حاضر تصفیه فاضلاب، روش های مختلف جهت حذف ویا کاهش آلاینده ها و استفاده مجدد فراینده های برای حفظ منابع و محیط زیست می باشند. هدف از این مطالعه مدیریت پساب حاصل از فرایند اسمز معکوس شهر زاهدان با رویکرد کاهش الودگی زیست محیطی و مشکلات بهداشتی است.

روش کار:این یک مطالعه تجربی آزمایشگاهی می باشد که در آن اثر متغییر های دوز کوآگولانت، مقدار کدورت و کمک کوآگولانت در حذف آلاینده های پساب اسمز معکوس بررسی شد. آزمایش در جارتست با اختلاط سریع 100 دور در دقیقه برای یک دقیقه و 30 دور در دقیقه برای 20 دقیقه و 30 دقیقه زمان برای ته نشینی انجام شد. نمودارها با استفاده از نرم افزار Exel رسم گردید.
یافته ها: این تحقیق نشان دادکه منعقدکننده های کلراید کلراید فریک، پلی آلومینیم کلراید و آلوم در حذف TDS راندمانی به ترتیب برابر 25، 22 و20 درصدو برای سدیم برابر 9/20، 18 و17 درصد وبرای EC برابر 22، 20 و18 درصد و برای کلرور برابر 20، 17 و14 درصد داشته اند.
راندمان حذف کاربرد توام منعقدکننده های کلراید کلراید فریک و پلی آلومینیم کلراید برای TDS برابر 38 درصد و برای سدیم برابر 36 درصد و برای EC برابر 41 درصد و برای کلرور برابر 31 درصد بوده است.
نتیجه گیری: کاربرد توام دو منعقدکننده کلراید کلراید فریک، پلی آلومینیم کلراید راندمان بهتری نسبت به کاربرد دیگر منعقد کننده ها به تنهایی داشته است
کلیدواژه ها:
مدیریت پساب، فرایند اسمز معکوس، آلودگی زیست محیطی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
سومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران