وجود کرونا ویروس‌ها در محیط‌های آبی: چالش‌ها و راهکار آن
کد مقاله : 1310-IWWA
نویسندگان
نفیسه امامی *، سید عرفان موسوی، میلاد مصلی نژاد، سیده صوفیه موسوی
گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده مقاله
دسترسی به آب سالم یکی از حیاتی‌ترین چالش‌ها برای سلامت انسان، حیوانات و گیاهان است. با شیوع جهانی ویروس کرونا موسوم به CoVID-19 در سال2020 و تغییر وضعیت همه‌گیری آن از اپیدمی به پاندمی، از سوی سازمان بهداشت جهانی، تلاش‌ها و نگرانی‌ها برای بررسی رابطه‌ی حضور ویروس و امکان بیماری‌زایی آن در محیط‌های آبی افزایش یافته است. با توجه به محدودیت دسترسی به آب آشامیدنی در دنیا، بحران آب در کشور ما و با در نظر گرفتن مدت‌زمان زنده ماندن ویروس‌ها در محیط‌های آبی، جهت تصفیه و استفاده مجدد آب، باید روش‌های بسیار دقیقی برای شناسایی و حذف ویروس‌ها به کار برده شود. تاکنون تحقیقات کمی در رابطه با احتمال بیماری‌زایی کرونا ویروس‌ها از طریق حضور در منابع آبی منتشر شده است و همچنین روش‌های تشخیص و غلظت سنجی نیز نیازمند توجه و توسعه بیشتر است. در این پژوهش مروری ابتدا شیوه‌های تشخیص و سنجش حضور کرونا ویروس‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد و سپس به بررسی عوامل مؤثر فرآیندی ازجمله نوع ویروس (پوشش‌دار و بدون پوشش)، دما، pH و حضور مواد جامد معلق پرداخته و در آخر روش‌هایی که تاکنون جهت حذف آن‌ها از آب موردبررسی قرار گرفته است، بررسی می‌شود. طبق بررسی‌های انجام‌شده، روش‌های مبتنی بر نانو فناوری، در تشخیص وجود ویروس‌ها در آب و حذف آن‌ها از منابع آبی می‌تواند مؤثر باشد. همچنین می‌توان از فناوری‌های جدید، مانند فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته، فناوری‌های غشایی و جذب سطحی نیز در حوزه سلامت آب آشامیدنی بهره برد.
کلیدواژه ها
کرونا ویروس‌ها، آلودگی ویروسی آب، بقای ویروس، تشخیص و غلظت سنجی ویروس، تصفیه پساب، نانو فناوری.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر