مروری بر فرایند نانوفیلتراسیون در شیرین سازی آب شرب
کد مقاله : 1299-IWWA
نویسندگان
امیرحسن طالبی *
رئیس گروه انرژی، معاونت بهره برداری و توسعه فاضلاب
چکیده مقاله
استفاده از غشای نانوفیلتراسیون جهت حذف نمک‌های چند ظرفیتی عناصری مانند کلسیم، آهن، منگنز، اورانیوم و حتی برخی آفت‌کش‌ها، تصفیه آبهای سطحی و زیرزمینی، حذف میکروارگانیزم‌ها و کاهش تیرگی و سختی آب و دفع شوری و نمک‌زدایی آب راهکارهایی هستند که توسط فناوری نانو ارائه می‌گردد. نانوفیلتراسیون غشایی جدید است که خواص آن بین فرایندهای اسمز معکوس و اولترافیلتراسیون قرار دارد و در اختلاف فشار پایین (10-20 اتمسفر) قابل استفاده می‌باشد. در واقع نانو فیلتر، یک غشاء پلیمری بسیار نازک با حفرات نانو متری (حدود یک تا ده نانومتر) است که قابلیت جداسازی اجزای یک محلول از همدیگر و یا از حلال را دارد.
در این مقاله به بررسی امکان استفاده از نانوفیلترها در تصفیه آب شهری در منازل پرداخته شده است و همچنین نگاهی به توسعه مواد و فرآیندهای جدید در مقیاس نانو برای تصفیه آب‌های سطحی، آبهای زیرزمینی و فاضلاب‌های صنعتی آلوده به یونهای فلزی سمی، رادیونوکلوئیدها، املاح آلی و معدنی، باکتری ها و ویروس ها خواهد داشت.
کلیدواژه ها
آب شهری، نانوفیلتر، نمک زدایی، سختی، تصفیه
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر