تعیین وضعیت تاب‌آوری تاسیسات آبرسانی بر اساس مدل تاس و قاپان (مطالعه موردی تاسیسات آب شهر بجنورد)
کد مقاله : 1181-IWWA (R1)
نویسندگان:
روح اله توکلی *1، سید ابوالفضل رضائیان2، عبدالمطلب بحرانی پور3، محمد ایزانلو4
1مدیر دفتر بهره‌برداری شبکه و آب بدون درآمد / شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی
22- کارشناس بهداشت، ایمنی و حفاظت کار شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی، بجنورد، ایران
3کارشناس آمار، شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی، بجنورد، ایران
4بجنورد، ایران
چکیده مقاله:
موضوع: مبحث تاب آوری با هدف ارتقاء توان راهبری و افزایش سطح قابلیت اطمینان تاسیسات و تجهیزات در مقابله با ریسکهای پیش‌رو و بالا بردن بهره وری از طریق کاهش هزینه‌های نت و خسارات ناشی از حوادث رویکرد جدیدی از مدیریت در مجموعه شرکت‌های آبفا ایجاد نموده است.
اهداف: این تحقیق به منظور ارزیابی شاخص‌های موثر در تاب‌آوری تاسیسات آبرسانی شهر بجنورد شامل؛ چاه‌ها ، ایستگاه پمپاژ، تصفیه خانه و مخازن و ارائه راهکارهای عملی در ارتقاء تاب‌آوری این تاسیسات صورت گرفته است.
روش تحقیق: برای تعیین وضعیت تاب آوری هر سیستم می‌توان 3 پایه و زیربنا شامل؛ طسا (طراحی، ساخت، اجرا) ، آگاهی و آموزش را در نظر گرفت. در این تحقیق ، معیارهای مدنظر در قالب فرم‎‌هایی در نرم‌افزار اکسل تعریف و جهت پرکردن فرم‌ها از اطلاعات تجربی ناظرین بهره‌برداری و داده‌های ثبت شده در سامانه سپتا استفاده گردید. سپس فرم‌ها توسط ناظر ستادی بررسی و در نهایت بوسیله دفتر مدیریت بحران تایید گردید. داده‌های ورودی بواسطه روابط وارد شده در نرم افزار اکسل تپردازش و نمودار‌هایی که وضعیت تاب‌آوری هر تاسیس را در هر شاخص‌نشان می دهد ارائه گردید.
دستاوردها: از 18 مورد تاسیسات مورد بررسی تعداد 9 تاسیس در وضعیت قرمز و بی ثبات ، 7 تاسیس در وضعیت زرد و غیر قابل اطمینان و فقط یک تاسیس در وضعیت سبز و تاب آور قرار گرفتند.که مهمترین دلایل آن عبارتند از؛ طراحی بدون توجه به تاب آور بودن، اجرای غیر اصولی و غیر فنی، عدم تناسب دانش کارکنان با طراحی و اجرا و نقص‌های تکنولوژی کاربردی
کلیدواژه ها:
تاب آوری، طسا، مدل تاس و قاپان، ثبات عملکرد، تاسیسات آب‌رسانی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
سومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران