شهر شیراز با وجود اماکن تاریخی و جاذبه های گردشگری بی نظیر خود که معرفی اجمالی آنها در ادامه آمده است، پذیرای شرکت کنندگان محترم در این کنگره می باشد.

 

 

 

شهر شیراز، مرکز استان فارس واقع در رشته کوه‌های زاگرس در جنوب غربی ایران، دارای مساحت 230 کیلومتر مربع بوده و جمعیتی قریب به 1455073 نفر دارد. این شهر به واسطه‌ حرم مطهر احمد ابن موسی معروف به شاهچراغ (ع)، فرزند امام هفتم شیعیان، تبرک یافته است. بنابراین به عنوان سومین شهر مذهبی کشور از موقعیت خاصی بهره می‌برد. علاوه بر این، جاذبه‌های توریستی شیراز که 33 درصد از جاذبه‌های کشور از جمله اماکن تاریخی متعدد، مقبره های شاعران و بزرگان علم و ادب و همچنین باغ های معروف را به خود اختصاص می دهد، بر زیبایی این شهر افزوده است. مهم‌تر از آن اینکه شیراز در مجاورت تخت جمشید یکی از پایتخت‌های باشکوه دنیای باستان واقع شده است. بنابراین شیراز به عنوان یمی از شهرهای توریستی محبوب منطقه جنوب کشور به شمار رفته و در تمام ایام سال پذیرای بازدیدکنندگان داخلی وخارجی می باشد.

 

 

سید میر احمد ابن موسی (شاهچراغ)، فرزند امام هفتم شیعیان، امام موسی کاظم و یکی از 17 برادر امام رضا (ع)، توسط خلیفه‌ وقت شیراز در سال 835 پس از میلاد دستگیر و کشته شد. پیکر ایشان در آرامگاه شاهچراغ قرار دارد. ابتدا یک حرم بر روی مقبره طی قرن دوازدهم بنا شد اما آنچه که امروزه به صورت مقبره فعلی وجود دارد، مربوط به اواخر دوره‌ قاجار و جمهوری اسلامی است که ساخت و گسترش آن همچنان ادامه دارد.

 

 

"پارسه" یا "پرسپولیس" ، به معنای شهر پارس در زبان یونانی، پایتخت تشریفاتی امپراطوری هخامنشیان (550-330 قبل از میلاد) در 70 کیلومتری شمال شرقی شهر شیراز واقع شده است. در فارسی معاصر، این مکان را به عنوان تخت جمشید می شناسند. اولین بقایای تخت جمشید به حدود 515 قبل از میلاد بر می گردد. براساس فارسی باستان، این شهر به عنوان پارسه، به معنای شهر پارسیان، شناخته شده بود. نقش برجسته ها و آثار به جای مانده از این بقای تاریخی هر بیننده ای را مجذوب خویش می سازد.

 

 

خواجه شمس الدین محمد شیرازی متخلص به حافظ و ملقب به لسان الغیب، شاعر و غزل سرای بزرگ ایران در شیراز ولادت یافت. آرامگاه این شاعر بزرگ ایرانی که به حافظیه نیز شهرت دارد از پر بازدید ترین اماکن شیراز محسوب شده که همه ساله گردشگران داخلی و خارجی زیادی از آن بازدید می کنند. حافظ از جمله شاعران تأثیرگذار ایرانی شناخته می شود. علاقه ایرانیان به این شاعر گرانقدر را می توان از این گفتار مشهور و رایج در بین مردمان فارس بهتر درک نمود دارند که هر خانه باید دو چیز داشته باشد: اول قرآن و دوم دیوان حافظ.

 

 

آرامگاه سعدی معروف به سعدیه، (محل زندگی و دفن سعدی)، شاعر برجسته پارسی‌گوی است. این آرامگاه در انتهای خیابان بوستان و در کنار باغ دلگشا در شمال شرق شیراز قرار گرفته است. آرامگاه سعدی سنگ قبری است که در یک ردیف ستون سنگی باز که با ابیات متنوعی از سعدی حکاکی شده قرار گرفته و با یک گنبد کاشی کاری شده احاطه شده است. آرامگاه این شاعر شیرازی حس آرامش را به هر بازدیدکننده ای القا می کند.

 

 

باغ قوام که وجه تسمیه خود به باغ نارنجستان را به علت وفور درختان نارنج دارد، کوچک‌ترین باغ شیراز است و در قسمت شرقی انتهای خیابان لطفعلی خان زند واقع شده است.. راهروی ورودی آینه کاری شده‌ی عمارت باغ که تحت عنوان "عمارت نارنجستان قوام" شهرت یافته است، به اتاق‌هایی باز می‌شود که با ترکیبی مهیج از کاشی‌های مرکب، قطعه‌های چوبی تزئین شده و پنجره‌های شیشه‌ای رنگی پوشیده شده‌اند. این باغ و عمارات آن از جمله زیباترین و ارزشمندترین آثار دوره قاجاریه محسوب می گردد.

 

 

باغ ارم شیراز، (باغ گیاه شناسی شیراز) یکی از زیباترین باغ های استان فارس است که همه ساله گردشگران داخلی و خارجی زیادی برای دیدن آن از اقصی نقاط کشور و جهان راهی این منطقه می شوند. این باغ در سمت شمال غربی شیراز قرار گرفته و با سروهای سر به فلک کشیده، گل های بسیار زیبا و متنوع و درختان گرمسیری چشم هر بیننده ای را مسحور خود می سازد. آب و هوای دلکش باغ، فضایی مطبوع و دلپذیر را برای گردشگران علاقه مند فراهم می سازد.